MOH: 534
Vanskelighetsgrad: 2 / 4
Varighet: 1,5 timer opp

Kleppstadheia er en lett tilgjengelig fjelltur, med god utsikt og åpent terreng. Stien er lett å finne og følge, da Kleppstadheia er en populær tur. Ved Kleppstad kan man parkere ved innkjøringen til Sydal og Brenna. Her er det god plass for parkering, men vær oppmerksom på at parkeringen også er holdeplass for buss. Fra parkeringsplassen eller avkjørselen til Sydalen følger man Brennaveien 150 meter. Ved første ferist vil stien starte på østlig side. Herfra følger man stien langs ryggen. Etter 800 meters gange vil man kunne se inn i Olderfjorden. Stein går videre opp langs siden av fjellet. Stien er markert med varder i områder med steinur. Følg stien og vardene til ryggen av fjellet. Herfra kan man følge ryggen nordover til varden, på toppen av Kleppstadheia. Fra toppen får man utsikt inn til Sydalen og Brenna. Man kan også se Litløy, utenfor Bø i Vesterålen. Vestover kan man ser man mot Gimsøy, Valberg og Stamsund.