Stortinden

MOH: 530
Vanskelighetsgrad: 2 / 4
Varighet: 2 timer opp

Stortinden ligger ut mot havet, noe som gjør tinden til et fantastisk utkikkspunkt. Utsikten er flott i alle retninger. Vestover ser man Raftsundet omringet av Lofotens høyeste fjell. Sørover ser man Hamarøy, Steigen og Stetinden. Østover ser man langt inn i Vestfjorden og de høyeste fjellene Ofoten. Kanskje ikke tilfeldig at H.M Dronning Sonja besøkte Stortinden sommeren 2016.

Turen til Stortinden har utgangspunkt fra Årstein, sør for Digermulen. Det er også mulig å starte turen fra Pundslett. Fra Årstein følger man grusveien fra parkeringen 300 meter (se kart). Her indikerer et skilt retningen til stien. Følg skiltets retning over jordet, hvor man vil se stien. Følg stien oppover dalen. Etter 1,7 km ved Årsteinskaret følger man stien vestover. Stien er skiltet, og vil her bli noe brattere. På toppen av ryggen kan man velge å gå til Lilleårsteintinden eller Stortinden. Begge stiene er skiltet. Herfra følger stien ryggen til toppen av Stortinden.