Horseid

Vanskelighetsgrad: 2 / 4 fra Kirkefjord, 3/4 fra Selfjord
Varighet:
1,5 timer fra Kirkefjord / 4 timer fra Selfjord

Horseid er blandt de flotteste strendene i Lofoten. Det er også mindre turister her, da turen er noe lengre enn til flere andre strender i Lofoten.
Det finnes to veier til Horseid.
Den ene går med båt fra Reine til Kirkfjord hvor det herfra er 1,5 timers gange til Horseid.
Båt til og fra Kirkefjord fra Reine går flere ganger daglig, både morgen og kveld.
Om sommeren er båten populær og det anbefales å møte opp i god tid. Se rutetider og priser her: www.reinefjorden.no 
Ved ankomst i Kirkefjord følger man skilt mot Horseid. Stein går nordvestover opp mot Einangen. Herfra får man utsikt over hele Horseidvika. Stien fortsetter ned skaret og forbi Horseidvatnet, før man når sandstranden og Horseid. Stien er tydelig og lett å følge.

Det andre alternativet for å komme til Horseid går fra Selfjord. Her er turen noe hardere da denne har flere høydemeter. Herfra tar turen ca 4 timer.
Turen starter ved Selfjord hvor man vil finne muligheter for parkering. Herfra følger man veien innover fjorden forbi Selfjordhytta, en av DNTs hytter i Lofoten. Veien endrer seg raskt til sti og lett å følge. Fra Stormarkpollen starter turens første stigning opp mot Fageråvatnet. Her flater det ut langs vannet, før man begynner på stigningen opp mot Fageråskaret. Her får man utsikt Grønnesdalen og Solbjørnvatnet.
Fra fageråskaret fortsetter man stien mot Markan, hvor stien vil gå langs fjellsiden før man når et nytt skar mellom Markan og Kråkhammartinden. Herfra går stien nedover mot Horseidvatnet og man vil få stadig mer utsikt over Horseidvika.
Utsikt mot Horseid fra skaret mellom Horseid og Kirkfjord:

Kirkfjord: