MOH: 367
Vanskelighetsgrad: 1 / 4
Tid: 1 hour one way

Tjeldbergtind er en enkel men flott tur som gir god utsikt over Vestfjorden, Svolvær og Kabelvåg. Følg E10 vest ut fra Svolvær i ca 2 km, ta deretter av ved besinstasjonen Esso. Turen starter ved andre innkjørsel til venstre etter bensinstasjonen. Veien vil raskt endre dekke fra asfalt til grus. Følg veien, som etter hvert går forbi skytebanen. I den siste svingen før radiomasten, ved den store steinen på vestsiden, starter stien opp mot toppen av fjellet. Følg stien oppover lia. Når du kommer til ryggen på fjellet kan du velge å gå til den sørlige eller nordlige toppen. Den sørlige toppen gir deg god utsikt over Vestfjorden, mens den nordlige toppen ligger noe høyere og er noe brattere å komme opp til, men er også et flott utkikkspunkt.
Legg igjen en kommentar