MOH: 477
Vanskelighetsgrad: 2 / 4
Tid: 2 hours one way

Turen til Tuva starter ved Lofoten Feriesenter, Sommertjønna og Røde Kors Svolvær. I bakken nord for vannet følger man grusveien nordover 400 meter på vestsiden av Knutvikveien. Ved veiens ende skal man følge stien rett fram, som vil gå opp mot Grønnåsen. Ved Grønnåsen følger man stien rundt Grønnåsvatnet, som delvis vil være kloppet. Etter dette vil stien raskt gå oppover langs bekken. I enkelte bratte partier finnes det tau man kan dra seg i for å enklere komme seg fram. Før Tuvvatnet vil det flate noe ut. Før man kommer til Tuvvatnet vil stien til toppen av Tuva gå i vestlig retning langs ryggen mot toppen. Toppen kan være noe luftig og man må gjerne klyve noe. Deler av stien kan være noe våt i perioder med mye nedbør.Legg igjen en kommentar